Učešće na godišnjem EUROMED SUMMITu

Europski gospodarski i socijalni komitet je održao svoj godišnji Euromed summit na kojem su učestovali  predstavnici različitih institucija iz Europe i južnog Mediterana u periodu od 26-27 studenog 2014 Cipru.


Diskusije su bile fokusirane na glavne izazove s kojima se suočavaju stanovnici Euromedove regije, kao što su siromaštvo, nezaposlenost, socijalna isključenost, kao i nedostatak perspektive za mlade. Sudionici događaja, od kojih mnogi predstavljaju udruženja poslodavaca, sindikata, institucije EU i nevladine organizacije, diskutirali su o tome kako promovirati bolje razumijevanje problema u regiji i pronaći načine rješavanja problema kratkoročno i u dugoročnoj perspektivi.


Predstavnica Fondacije BHIŽ je prisustvovala panelu: Više integrirani u civilnom društvu: ekonomsko osnaženje žena u Euromedovom regionu. Cilj diskusije u panelu je bio odgovoriti na sljedeća pitanja: kakav je položaj žena u mediteranskoj regiji godinu dana nakon sastanka ministara Unije za Mediteran, koji su uvjeti za promociju sudjelovanja žena u gospodarskim aktivnostima i kako organizacije civilnog društva, a posebno gospodarski subjekti mogu pružiti podršku boljem pristupu pristojnijim poslovima za žene?


Žene su odigrale ključnu ulogu u nedavnim političkim promjenama u Euromedovoj regiji, međutim, njihova prava i sudjelovanje u političkom dijalogu ne doseže adekvatnu razinu. Diskusija na ovom panelu je istaknula moguće puteve osnaživanja, kroz sudjelovanje u gospodarskom životu u regiji u kojoj je sudjelovanje žena tradicionalno nisko.

Kalendar aktivnosti

May 2017
S M T W T F S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Pretraga

Donatori

 

The United Nation Refugee Agency